Nama : Nor Izam binti Jusoh
Umur : 43 tahun
Ahli : 2015

 

Latar belakang

Puan Nor Izam merupakan anak penereko Felda Lasah yang telah berkahwin dan mempunyai seorang cahayamata. Beliau merupakan seorang surirumah dan kini berjinak jinak menjalankan perniagaan secara kecil kecilan bagi mengisi masa lapang dan menambah pendapatan sampingan.

Sebelum penggunaan ICT / Penglibatan PIM

Sebelum penglibatan PIM, beliau menjual kuah rojak kepada rakan rakan, saudara mara dan jiran jiran di sekitar rumah.

Selepas penggunaan ICT / penglibatan PIM

Selepas penglibatan PIM, PIM membantu beliau membina halaman facebook sendiri untuk jualan kuah rojaknya. Disamping itu beliau juga memperoleh banyak ilmu baru seperti suntingan video, membuat flyer promosi dan pelbagai lagi yang dapat membantu beliau untuk mengembangkan lagi perniagaan.

 

Nama : Shafiqatul Adawiyah binti Shamsudin
Umur : 35 tahun
Ahli : 2020

 

Latar belakang

Puan Shafiqatul Adawiyah merupakan seorang surirumah yang baru berpindah ke Felda Lasah. Bagi mengisi masa lapang beliau menjalankan perniagaan atas talian di rumah. Pelbagai produk yang dijual beliau antara yang mendapat permintaan tinggi adalah produk penghapus serangga.

Sebelum penggunaan ICT/Penglibatan PIM

Sebelum penglibatan PIM beliau mempromosikan produk perniagaan beliau melalui media sosial seperti facebook dan instagram. Beliau juga menjual kepada rakan rakan dan jiran disamping membuat penjualan secara terus kepada pembeli.

Selepas penggunaan ICT/penglibatan PIM

Selepas penglibatan PIM, PIM membantu mempromosikan dengan cara perkongsian di laman media sosial rasmi pusat internet dan juga memberi khidmat nasihat berkenaan penggunaan ICT.

 

Latar belakang